Hrvati Amac
Advertisement

Clanovi

urednistvo

Zadnji komentari

Sramotna p...
Poserem se na regiju
i sve njene veličatelje u Hrvatskoj.. Kako netko može na...
Više

Sramotna p...
Veličanje regije i hrvatski Ustav
Ako je se do jučer išlo u zatvor za pjevanje vile Velebita š...
Više

70. obljet...
Armenci pričaju o genocidu a Hrvatska?
Svi pričaju o svojim žrtvama a samo Hrvatska svoje prešućuje...
Više

70. obljet...
Da li je stranica bila hakirana?
Par dana nisam imao pristup na ovu stranicu? Uvijek je se po...
Više

Kako s Gol...
I poslije Goluze Goluza
Novi trener hrvatske rukomente reprezentacije ne blista po s...
Više

Sramotna p...
Odlican intervju u HT-u sa V.Pavelic
Svima treba preporuciti odlican intervju sa kcerkom od pravo...
Više

Sramotna p...
Jugoslavenstvo je sotonizam
Nakon svega sta se Hrvatima dogodilo u dvije cetnicke Jugosl...
Više

75 GODIŠNJ...
Velikosrpsko pravo u Hrvatskoj - slucaj
Morat cu napisati clanak o velikosrpskom pravu Koje Vlada u ...
Više

75 GODIŠNJ...
Odličan tekst i poruka
Ponovo sam pročitao ovaj tekst koji je jako točan i super na...
Više

Fenomenaln...
Bio je pomoćnik Goluži!!!!!
Da se iz biografije isčitati da je g.Babić bio pomoćnik Golu...
Više

Fenomenaln...
Kalvarija HR rukometa se nastavlja
Izborom Babića nastavit ćemo kalvariju hrvatskog rukometa. ...
Više

Fenomenaln...
Iduci put Francusku gazimo
s deset golova razlike ako budemo imali dobrog trenera, sve ...
Više

Fenomenaln...
Igrajte vi pa ćete osjetiti
Kako je kada sudija minimalno navlači a ne ako vas pokrada.
Više

Fenomenaln...
Mazohizam hrvatskih novinara
Čitam s nevjericom hvalospjeve hrvatskih sportskih novinara ...
Više

Kako s Gol...
Sretno Poljska
Volio bi kada Hrvatska to ne moze da Poljska bude prvak svij...
Više

Kako s Gol...
Sutnuti Goluzu i onoga tko ga je stavio
Evo jos jedne sramote, da mozemo biti sjajni peti. Super,...
Više

Kako s Gol...
Tko je sapnuo Goluzi da stavi ivica
umjesto Alilovica koji nista nije obranio. To ne znaci da je...
Više

Kako s Gol...
Moja prognoza
Imamo najbolju ekipu i trebali bi biti prvaci svijeta ali s ...
Više

Odlazak YU...
Kad sve Vlasti
Izgube drugovi u Hrvatskoj onda se može reći ha će Hrvatska ...
Više

Odlazak YU...
Neka joj dragi Bog da snage
da sve popravi što su veleizdajnici poslije 2000 pokvarili. ...
Više

Jeli (JAZU-)Akademik Dušan Bilandžić postao hrvatski Savo Štrbac? PDF Ispis E-mail
Srijeda, 14 Lipanj 2006
bilaZa uvod treba citiratii što je uvaženi Akademik javno rekao 11. prosinca 1999.godine povodom smrti predsjednika Franje Tuđmana:
«Temeljni mu je cilj bio stvaranje Hrvatske; Predsjednik Tuđman bio je čovjek sa snažnim unutrašnjim motivima. Imao je u životu uvijek cilj, a temeljni mu je bio stvaranje hrvatske države. U svemu tome djelovao je pod motom 'ja hoću, ja mogu i moram postići ono što želim'».
O Tuđmanovim opakim namjerama prema BiH tada nije ni riječi prozborio ...a danas je to jednostavno postao
politikantski modni trend!
Slušajući jutros hrvatski radio 'U mreži prvog', emisiju posvećenu promociji knjige tog nekad JNA-oficira pa diplomanda beogradskog pravnog fakulteta-u 'konspiraciji', sindikalnog uglednika bivše države, povjesničara i JAZU-Akademika(svojedobnog unioniste odanog Vladimiru Bakariću), nameće nam se zaključiti slijedeće:
Kad čovjek poput kontroverznog Dušana Bilandžića dođe u pozne godine a više ga nitko iole razuman ne shvaća preveć ozbiljno, on tada počne pisati memoare sluganski podilazeći aktualnoj 'visokoj' politici predsjednika-krivokletnika, Stipe Mesića....u njegovoj fantomskoj politici detuđmanizacije!

Nije to ništa novog, kripto-povjesničar Dušan Bilandžić to radi kontinuirano, već dugi niz godina podešava on svoje političko-povijesne stavove trenutnom režimu poput suncokreta koji svoju klimavu kičmu uvijek prema Suncu okreće!
Knjigu naslova Povijest izbliza, u Dragutin Lucić-'Lucinom' HND-u, promovirat će 19. lipnja og. profesor s Yale-a Ivo Banac i Mesićev savjetnik za 'spoljnju' politiku 'mlađahni' Budimir Lončar...ex-ministar bivše države.
Bolje promocije ne bi ni Savo Štrbac poželio za svoju 'Veritas-ovu povijesnu istinu'...izdaleka!
Dundo Ivo Banac je svoju doktorsku disertaciju o(d)branio kod američkog Srbina, svog poočima, Voje S. Vuchinicha(čita se Vučinića!), a Budimir Lončar je čak 1991.g., kad je rat već bio neizbježan, predano zagovarao opstanak već dobro načete Jugoslavije!
U Dalmaciji ima jedan lijepi izraz, doduše potalijančeni, kojim se ishlapjele osobe podsmješljivo etiketiraju, za njih se jednostavno kaže da su 'rebambile'! Ipak, ovdje se ne radi tek o staračkom 'Alzheimeru', to je vremenska konstanta Bilandžićeva četrdeseto-godišnjeg prilagođavanja 'vlasti' ma kakva ona bila. Njegovi memoari pokušaj su kapitalizacije jedne politički isplative povijesne neistine, laži!
Ne treba biti (JAZU-)Akademik poput njega, ne treba biti ni akademski obrazovan, čak i priprosti građanin zna turobnu i krvavu realnost nedavnih događanja a ta povijest izbliza može se percipirati kroz tri notorne povijesne činjenice i bez Bilandžićevih memoara:

Prvo: Nakon navodnog dogovora u Tikvešu/Karađorđevu o komadanju ili o podjeli susjedne BiH, kojem je povijesni 'svjedok' bio i Akademik Dušan Bilandžić, Milošević je tu sporazumnu, fair-play podjelu promptno i evidentno opovrgnuo, u studenom 1991.g., zločinačkom četničkom agresijom, razaranjem i spaljivanjem do temelja hrvatskog sela Ravno u BiH! To je bio pravi početak agresivnog rata u Bosni i Hercegovini makar ga ni danas 'Bošnjaci' početkom ne priznaju!

Drugo: Iste te godine, mjesec dana ranije, u listopadu 91., zrakoplovi JNA po nalogu Tuđmanova partnera u komadanju BiH Slobodana Miloševića, raketirali su Zagreb odnosno banske Dvore s očitom namjerom ubojstva-političkog atentata na Tuđmana, Mesića i Antu Markovića!

Dakle, 'zločinački sporazum iz Tikveša/Karađorđeva' tim je činom nasilno i poništen a time je Bilandžićeva povijest 'izbliza' postala umjesto istine laž, i laiku jasna!? Treba li i spominjati da je ujesen 91. trećina Hrvatske bila okupirana po zamislima velikosrpskog partnera iz Tikveša, da je hrvatska privreda bila dobrim dijelom razorena i konačno da je takva Hrvatska tijekom 92./93. godine prihvatila više od pola milijuna izbjeglica iz susjedne 'države' pobjeglih pred četničkom kamom!?
A Izetbegovićevo trgovanje teritorijem javnosti je svojedobno, 2002.g., otkrio voditelj Misije UN-a u BiH Jacques Paul Klein koji je rekao da je Izetbegović eksplicitno Tuđmanu nudio zapadni dio Hercegovine, što je Tuđman i odbio!
Treće: Koji su konačni efekti hrvatske 'agresije'?
BiH je danas još uvijek nekakva smiješna, umjetna 'konfederacija' pod tuđinskim protektoratom u kojoj je odlukom svjetskih moćnika uistinu i izvršena radikalna podjela i to: na takozvanu Republiku Srpsku, etnički temeljito očišćenu od Hrvata-preko 200.000 protjeranih-i Bošnjaka, i Bošnjačku Federaciju u kojoj je hrvatski narod de facto izgubio sva konstitutivna prava.
Taj narod tragično je sveden tek na bijednu marginu nacionalne manjine ili brojčano: na svega pedeset posto predratne populacije od 800 na svega 400 tisuća!
Te neporecive činjenice o 'povijesti izbliza' ne mogu osporiti ni tako vrsni povjesničari kao što su Banac i Bilandžić!!
Akademik-povjesničar po potrebi političke mimikrije, Dušan Bilandžić isto tako jako dobro zna da su u kolovozu 1995.g. nakon pobjedonosne Oluje hrvatsko-bošnjačke jedinice (po legalnom i legitimnom Sporazumu Izetbegović-Tuđman iz Splita) bile sasvim nadomak Banjaluke, svega 14 kilometara daleko-Banjaluka je bila na dometu hrvatskog topništva!
Da tada nije intervenirala 'Međunarodna zajednica' tijek povijest bi bio sasvim drugačiji. Situacija bi u BiH bila daleko povoljnija za hrvatski narod a onih više od dvijestotine tisuća hrvatskih prognanika iz Bosanske Posavine/'Republike Srpske' ne bi, kao što to mnogi još i danas čine,...lutali diljem svijeta poput Kurda tražeći svoju novu 'Domovinu'!
Što Akademik Bilandžić svojim memoarima želi dokazati?
U dlaku isto što i Savo Štrbac...agresivnost Tuđmanove politike i to upravo u skladu s haaškom optužnicom o zločinačkom poduhvatu nastojeći se prilagoditi jednakom stavu krivokletnika, Stjepana Mesića; zar nije i Bilandžić svjedočio u Haagu protiv Blaškića jednako kao i poznati nam zaštićeni svjedok?
Uistinu, danas je žalosno slušati ovakve kripto-povjesničare, koji su poput Bilandžića uživali Tuđmanovo puno povjerenje a danas mu, mrtvom, podlo bacaju ljagu na njegovu neosporno najveću zaslugu u stvaranju hrvatske države; koja mu je bila životni cilj jer to je
htio, mogao i morao ostvariti....
I ostvario je usprkos onima koji su izgubili svoje jugo-ideale pa i danas cmizdre za propalom im Otadžbinom!  
I na kraju, ne bi bilo nimalo čudno da sutra Dušan Bilandžić postane dopisnim članom SANU-a ili savjetnikom za historiju Save Štrpca!
Vrijeme je krivokletnika; to su oni koji se i u laž zaklinju držeći da su time bliže povijesnoj istini...pogotovo kad su dugo vremena udisali demokratsko ozračje Beograda!

Kamičak
Comments (1)
14-06-2006 18:29
 
Jeli Dušan Bilandžić postao hrvatski Sav
Vrlo tocno analizirano i vrlo lijepo receno!  
Mozda je Dušan vec unaprijedjen u Savinog asistenta?
Guest
 
bobomostarac

Samo registrirani korisnici mogu upisivati komentare!
Molimo logirajte se ili registrirajte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

Comments (1)

 
« Prethodna   Sljedeća »